Turkos ringar | Köp silverring med turkos sten


Turkos ringar silver

Ringar med turkoser 

Unika turkos ringar i äkta silver. Handgjorda smidda silverringar med naturliga turkos stenar. Vi har ett snyggt unikt utbud med ringar med turkos stenar, både ringar med stor turkos sten och ringar med liten turkos sten. Ringarna är skapade i sterling silver med genuina turkoser i hög kvalitet. Månadssten ring december. Våra turkos ringar är helt unika och handtillverkade i ett unikt exemplar, du blir ensam om att bära din speciella turkosring från cmhdesign. För en bohemisk stil är det snyggt och bära flera turkos ringar på fingrarna, eller mixa med andra silverringar, eller varför inte en annan sorts ring med ädelsten, mixa och matcha olika stenar för en egen unik ringlook. Hos oss finner du bland annat Sleeping Beauty turkos ringar, kingman turkos ringar till andra snygga ringar med turkos sten. Smycka dina fingrar med en helt unik turkos ring. Samtliga ringar är tillverkade i återvunnet silver.Turkos

Turkos

Turkos är en mineral sten som dyrkats av människan i tusentals år. Den är inte bara vacker att se på utan den är associerad till gudarna. Man kallade turkosen för den himmelska stenen då man trodde den skapade en portal mellan dig och det himmelska folket för att bringa framgång och lycka i livet. Man har hittat turkos smycken från ca 7000 år tillbaka, det första turkos smycket fann man i en egyptisk gravplats. Kung Tut´s ikoniska begravningsmask var utsmyckad med turkoser. Aztekerna och egyptier trodde turkosen var helig. Kungar och faraoner bar smycken med turkos. Stenen har länge varit hyllad för sina fantastiska färger. Turkosen är den enda ädelstenen som har fått en färg uppkallad efter sig.

Turkos stenarnas vackra färger finns från blå till grön, grå. Det finns turkos stenar som har, på engelska kallad matrix, som ådror. Dessa ådror kan vara allt i från bruna, vita, svarta, röda till gyllene. 

Våra olika turkos sten ringar 

 Sleeping Beauty turkos ringar. Sleeping Beauty är en ljusblå turkos sten som har mycket lite, eller ingen ådring alls. Sleeping Beauty är en av dem största gruvorna i USA. men är inte längre aktiv. 

Kingman turkos ringar. Kingman turkosen är ljusblå till mörkblå i färgen, med eller utan ådringar. Kingman gruvan ligger i Nevada USA.

Gruva 8 turkos. En spindelnätsmönstrad turkos sten med ådringar i. Turkosen är ljusblå till blå med nyanser av grönt till mörkblått. Gruva 8 turkos har sin gruva i Nevada men är inte längre aktiv. 

Blue Ridge turkosen är ljusblå i färgen med eller utan ådringar. Gruvan ligger i Nevada.

Royston turkos ringar. Royston är känd för sina vackra djupgröna färger till ljusblåa färger. Royston turkosen är ofta tvåtonad i färgen, både mörk och ljusgrön och ibland blå. Roystone har en stark ådring som går från mörkbrun till guld.

Ring med Carico Lake turkos. Carico Lake är känd för sin klara vårgröna färg men kan ochså ha en mörkblå - grön färg med svart spindelnätådring. Gruvan ligger i Nevada.

Lone Mountain turkos ringar. Lone Mountain Gruvan ligger ochså i Nevada, stenens färger går från klarblå till mörkblå till spindelnätsådringar.

Vit Vatten turkos ring. Vit vatten turkos, White Water, kommer från en gruva i Mexiko. Turkosens färger går från blå-grön till ljusblå till mörkblå med ådringar.

Silverringar tillverkade med genuina turkoser är en investering, din turkosring kan du bära hela livet och den kan gå i generationer.