Månadsstenar & Stjärntecken smycken

Månadssten

Vilken är min Månadssten? 

Varje månadssten har sin färg, mening och betydelse. Enligt folktro som går tillbaks flera hundratals år i tiden är varje månadssten förknippad med de personliga egenskaper som personer som är födda i en viss månad eller stjärntecken anses ha. Det finns 12 traditionella månadsstenar, eller zodiak stenar som det också kallas för, men det finns också alternativa månadsstenar som är förknippad till en specifik månad. Här kan du se vilken som är just din månadssten.

I vår butik finns dom allra flesta månadsstenarna, smycken med stjärnteckenstenar och zodiakstenar. Vi har bland annat halsband, örhängen, ringar och armband med din månadssten. Ett månadssten smycke är en perfekt gåva till både dig själv och andra. Vi har delat med oss av vad varje månadssten betyder, symboliserar och vad den har för egenskaper och kraft. Det sägs att det bringar lycka åt den som bär en månadssten som representerar dennes födelsemånad. Titta gärna bland våra smycken för att hitta just ditt speciella smycke med månadssten. Eller använd sök funktionen på vår hemsida för att söka efter just din månadssten eller stjärntecken sten.


Vilken Månadssten har januari? 

Månadssten för januari månad är Granat. Granat symboliserar evig vänskap. Den sägs hjälpa till att stärka självförtroendet och avlägsna rädsla. Den stärker bandet mellan den som ger granaten till den som bär den. Symboliserar vänskap och lojalitet samt god hälsa. Granaten har en lugnande effekt, ger inspiration och kreativitet hos bäraren. Granat 


Vilken Månadssten har februari? 

Ametist och Onyx är månadssten för februari. Ametist symboliserar fred och skydd. Den ger bäraren insikt om att lösa problem. Ametist sägs vara den mest effektiva kristallen för healing. Det är en meditativ och lugnande sten som arbetar emotionellt och andligt på psykiska plan för att ge bäraren ett lugn, balans och harmoni. Ametist 

Onyx är en skyddssten som sägs skydda mot konflikter och absorbera negativitet. Onyx sägs kunna lagra minnen. Stenen är förknippad med planeten Saturnus, Saturnus är förknippad med karma. Onyx är stenen som sägs kunna läka sorg och avlägsna dålig karma. 

Vad är Grön Ametist?

Grön ametist är en värmebehandlad kvarts kristall som även kallas prasiolit. Stenen har fått sin gröna färg från vulkanisk hetta. 

Vad är Ametrin?

Ametrin är en blandning av två stenar, ametist och citrin, därför är ametrin månadssten för både februari och november ( som är citrin månadssten). Ametrin har en härlig mix av dom båda stenarnas egenskaper och sägs därför vara en kraftfull sten. 


Vilken är mars Månadssten? 

Akvamarin är månadssten för mars. Akvamarin symboliserar ungdom, lycka och skönhet. Den sägs frambringa ärlighet, lojalitet och god hälsa. Den bringar inre fred, tro och visdom. En utmärkt sten för meditation.

Jaspis är en sten för styrka och stabilitet. Den hjälper till att förena dig med jordens energier. 


Vad har april för Månadssten? 

Är du född i april så är Bergskristallen din månadssten. Bergskristall är en universell kristall för sina många förmågor. Den sägs förstärka den andliga utvecklingen samt din egna visdom. Den sägs förstärka din klarhet av dina tankar och balanserar dina känslor. Bergskristall är en kraftfull sten som även förstärker effekten på andra stenar. Den sägs kunna lagra information. Månadssten för april är också Diamant.


Månadssten för maj?

Majs månadssten är Emerald. Emerald symboliserar fertilitet, återfödelse och godhet. Används som lyckobringare och för rikedomar. Även smaragd har maj månad som sin månadssten.


Vilken Månadssten har juni månad?

Månsten, Alexandrit och pärla är junis månadssten. Månsten är känd för att ge styrka och hopp. Den sägs förstärka dina kvinnliga energier, din fertilitet och balanserar hormonsystemet. Månsten är en skyddande sten, den ger bäraren inspiration och förstärker självförtroendet. Den är även känd för att skydda den som är på resande fot. Visste du att Regnbågsmånsten faktiskt är en vi Labradorit. Regnbågsmånsten 


Vilken Månadssten är juli? 

Karneol, Rubin och Jade är månadssten för juli månad. Karneol är en ljus orange till röd orange sten och är en slags kalcedon sten. Man har använt Karneol smycken i Sverige ända sedan vikingatiden. Karneol sägs kunna rena andra stenar. Den sägs ge mod åt bäraren och förstärker ditt självförtroende. Den sägs skydda bäraren mot avundsjuka och negativitet. Karneol är en energi "booster", den hjälper dig att uppnå dina mål. En mäktig sten för den som vill ha bättre självförtroende, mod och passion. Den sägs vara bra för matsmältningen.

Rubin aktiverar passion i ditt liv. Den sägs ge bäraren viljan att prova nya saker och att faktiskt gör det. Rubin är en symbol för eld, passion, hängivenhet och integritet. 


Vilken Månadssten är Augusti?

Månadssten för augusti är Peridot och Aventurin. Peridot vibrerar till solens strålar och ger dig välsignelser. Peridot är en skyddare mot negativa känslor. Den hjälper till att släppa gammalt groll och låter dig in i ett nytt liv full av godhet. Peridot är förknippad med solen och känd för sin skyddande kraft. Peridot är en av få ädelstenar som upptäckts existera utanför vårt solsystem. Peridot  

Aventurin sägs visa vägen till lycka och framgång. En sten för optimism. Den sägs hjälpa dig att bringa klarhet i livet.


Vilken Månadssten har september?

Månadssten för september månad är Safir och Lapis Lazuli. Safiren är kallad ödets sten. Safir är en sten för fokus och ordning. Den bidrar till mental klarhet och visdom. Safir sägs sydda bäraren från ondska och girighet. Safiren har en lugnande effekt och avlägsnar negativa tankar. Safiren är visdomens sten och representerar ärlighet, sanning, hängivenhet och lojalitet. Safir 

Lapis Lazuli är en sten för inspiration och för att rensa känslomässigt bagage. Stenen aktiverar det högre tänkandet, stimulerar kunskap, sanning och förståelse. Buddhister rekommenderar Lapis Lazuli för att hjälpa till med inre fred och avlägsna negativa tankar.


Vilken Månadssten är oktober?

Turmalin, Rosenkvarts och Opal är månadssten för oktober månad. Turmalin balanserar Yin & Yang. Den sägs förstärka självförtroendet och ändrar din negativa energi till positiv energi. Turmalin står för medkänsla och bringar bäraren insikt. Den är spirituellt upplysande. Om du samlar alla sju färger av turmalin, lila, indigo, blå, gul, orange, röd och grön så kommer ett mirakel att hända sägs det. Turmalin ger bäraren viljan att försöka, vad det är gäller i livet. Turmalin sägs avlägsna stress, oro och depression. Turmalin

Rosenkvarts är kärlekens sten, den står för universell kärlek, fred, harmoni och medkänsla. Den sägs ochså frambringa kärlek. Rosenkvarts sägs lindra kärleksbekymmer och avlägsna ilska och sorg. Rosenkvarts kallas kärlekens sten.

Opal är en sten för inspiration, vilket bidrar till bättre fantasi och kreativitet. Opalens färger bär en andlig energi som sägs hjälpa mot skador och negativa känslor.


Vad är novembers Månadssten? 

Månadssten för november är Citrin, Ametrin och Topas. Citrin känd som gåvan från solen, solensgåva. Ordet citrin kommer från franska ordet lemon "citrin". Citrin symboliserar hopp, ungdom och hälsa. Den glada stenen ger klar energi och lyser upp många aspekter i ditt liv. Den avlägsnar negativa energier och ersätter dom med positiva energier. Den sägs lindra depression, dåligt självförtroende och humörsvängningar. 

Ametrin är en mix av både Citrin och Ametist, den hörs på dess namn, Ametrin. En kraftfull sten som har energier från både Citrin och Ametist. Ametrin är därför månadssten för både november och februari (Ametist). 

Topas sten är symbol för kärlek och hängivenhet. Den sägs bringa vänskap till bäraren. Många bär topas för visdom, mod och styrka. Topas är en mäktig sten som sägs bringa framgång och god ekonomi. Den sägs ge karisma åt bäraren. Den sägs också  skydda mot avundsjuka och girighet. 


Vilken Månadssten har december?

Turkos och Tanzanit är decembers månadsstenar. Turkos är en sten som skyddar och helar. Stenen skyddar bäraren från negativ energi, lugnar ditt sinne och sägs bringa god ekonomi. Turkos är en av dom äldsta kända skydds stenarna som bringar styrka åt bäraren. Turkosen sägs öppna ditt hjärta för sann kärlek och ge mening till livet. Turkos 

Tanzanit sägs avlägsna stress. Den sägs hjälpa mot känslomässiga negativa tankar till ett inre lugn och harmoni. Vilket stjärntecken är mitt?


 • Stenbocken Grant, Svart Onyx, Labradorit, Svart Obsidan 22 december - 19 januari.
 • Vattumannen Ametist, Kvarts, Månsten, Labradorit 20 januari -18 februari.
 • Fiskarna Akvamarin, Turkos, Kyanit, Ametist, Labradorit 19 februari - 20 mars.
 • Väduren Diamant, Citrin, Pyrit, Karneol, Topas 21 mars - 19 april.
 • Oxen Smaragd, Rutilerad kvarts, Lapis Lazuli, Peridot, Turmalin, Topas 20 april - 20 maj. 
 • Tvillingarna Alexandrit, Agat, Blå Topas, Grön Turmalin, 21 maj -20 juni.
 • Kräftan Rubin, Kalcedon, Månsten, Safir, 21 juni - 22 juli.
 • Lejonet Peridot, Onyx, Kunzit, Tigeröga, Topas 23 juli - 22 augusti.
 • Jungfrun Safir, Citrin, Månsten, Fluorit, Peridot 23 augusti - 22 september.
 • Vågen Opal, Lapis Lazuli, Peridot, Akvamarin 23 september - 22 oktober.
 • Skorpionen Topas, Turkos, Ametist, Rökkvarts, Röd Granat 23 oktober - 21 november.
 • Skytten Turkos, Kalcit, Rökkvarts, Labradorit 22 november - 21 december.  


Vad har Labradorit för egenskaper?

Labradorit sägs vara en magisk sten som härstammar från Atlantis. Labradorit sägs hjälpa bäraren ge klarhet och insikt på ditt öde och attraherar framgång. Den reducerar stress och oro och sägs lugna ett stressat sinne. Labradorit sägs kunna utveckla andlig kraft och psykisk uppvaknande. Labradorit 


Vilka egenskaper har Pyrit?

Pyrit är en lyckobringare. Den hjälper dig att få bättre självförtroende, öka din viljestyrka och få bättre självinsikt. Den sägs också kunna avlägsna rädsla och aggression. Den sägs hjälpa till att inge klarhet och avlägsna misstro.


Vad har Apatit för egenskap?

En sten för manifestation. Stenen sägs visa dig hur du vänder dina ideer till verklighet och få dom resultat du önskar. Den sägs öka motivationen att lyckas och uppnå dina mål. Apatit är en meditations sten som avlägsnar negativitet och vänder det negativa till positivitet och optimism. Apatit sägs öka din kreativitet, fantasi och intellekt. Den väcker ditt inre jag.


Vad är Lavasten?

Lavasten var en gång i tiden en solid sten som blev upphettad så mycket att den blev flytande. Den står för styrka, eld och mod. När Lavan stelnade blev den en porös ihålig svart sten som kan gå i färgen gråsvart. 


Amazonit betydelse?

Amazonit är blågrön ädelsten som varierar i färg,  från ljus turkosblå till grön. Stenen sägs vara uppkallad efter dom kvinnliga krigarna i amazon. Amazonit smycken bars ofta av forntida egyptier och sägs vara modets sten.