Smyckesvård


Smyckesvård hur du tar hand om dina smycken guide

Ta hand om ditt smycke så håller det sig fint längre! 

Alla smycken oavsett material behöver omsorg. Vi rekommenderar dig att alltid förvara ditt smycke i en lufttät påse när du inte använder det. Detta är för att både silversmycken och pläterade smycken blir mörkare med tiden av luft och fukt. 


Äkta silversmycken

Silversmycken håller hela livet och kan gå i generationer. Ditt silversmycke åldras med tjusning tillsammans med dig!  Silver mörknar med tiden och får en patina som du enkelt kan putsa upp igen till sin forna glas med hjälp av en putsduk avsett för silver. Vår erfarenhet är att äkta silver håller sig finare ju mer du använder det. När du inte använder ditt silversmycke rekommenderar vi att du förvarar det in en lufttät påse, en cellofanpåse eller en vanlig liten plastpåse går också bra. Silver tål vatten så det går bra att duscha med ditt smycke på. 

Läs mer om 925 sterling silver

Se våra Halsband i äkta silver

Stela Silverarmband 

Vårt sortiment med Örhängen i äkta silver

Här finner du alla våra Silverringar 


Rengör ditt silversmycke med bikarbonat och aluminiumfolie:

- Ta en bit aluminiumfolie och lägg i en plastskål. Inte metall. Täck skålen invändigt med aluminiumfolie. 

- Lägg i ditt silver på folien och se till att silvret vidrör folien.

- Strö över ca 3 matskedar bikarbonat och häll sedan över 0,5 liter kokande vatten. Rör om och låt silvret ligga där i ca 15 minuter.

- Skölj sedan av silvret och torka torrt med mjuk ren trasa.

( Tänk på att ädelstenar kan vara känsliga så vi rekommenderar att endast använda denna husmans kur på rent silver utan stenar ).


Pläterade smycken & Guldförgyllda smycken

Smycken i pläterad metall, silverpläterade och guldpläterade smycken är känslig för fukt och vatten. Duscha inte med ditt pläterade smycke, ta av dig smycket under natten och låt krämer torka in i huden ordentligt innan du sätter på ditt pläterade smycke, utsätt inte heller ditt smycke för svett, ta av dig det innan du sportar. Förvara ditt smycke i en lufttät påse när du inte använder det så håller det sig fint längre. Om ditt pläterade smycke mörknar i färgen kan du putsa upp det med en putsduk så blir det fint. 

Här finner du vårt utbud med halsband i plätering


Bronssmycken

Våra bronssmycken tillverkas i äkta solid brons. Brons är en metall som dom flesta andra metaller mörknar med tiden och får en mörkare färg, en patina. Det går bra att putsa upp ditt brons smycke med en putsduk eller putsmedel avsett för brons. Det finns att köpa i dom flesta dagligvarubutiker. Även om brons mörknar med tiden så förlorar den aldrig riktigt sin guldfärg. Se vårt utbud med

Våra Bronsringar


Alla smycken från cmhdesign.se är nickel - och blyfria!