Storleksguide - Smycken


Armband

När du väljer storlek på ett armband vare sig det är ett elastiskt pärlarmband eller ett armband med lås, exempelvis kedjearmband bör du välja en storlek som är 2cm större än ditt handledsmått. ( OBS, detta gäller inte stela armringar ). Mät din handled med ett måttband, vi säger att din handled är 17cm, då bör du välja en storlek på 19cm för bästa passform. 


Stela ihop lödda armband, armringar & bangle armband

Ett stelt ihop lött armband ska träs över handen och över den bredaste delen på tummen. Låt tummen och lillfingret nudda varandra, mät nu din hand med måttband tvärs över handen och över knogen på tummen som är den bredaste delen på handen. Det "vanligaste" är att man plussar på 4cm på sitt handledsmått, har man en handled på 17cm så brukar en storlek på 21cm bli en bra storlek på armringar, men tänk på att detta är bara en generell uppskattning. Det bästa och säkraste är att du mäter din hand noga innan köpet. 

Storleksguide stela armband och armringar

Öppet stelt armband - Cuff armband

Våra öppna stela armband, cuff armband, tillverkas i den vanligaste storleken. Armbandet är justerbart i storleken och går att göra både lite större och lite mindre i storleken genom att försiktigt stänga ihop eller öppna upp det lite. Silver, mässing och brons är en mjuk och följsam metall och du bör vara varsam när du böjer det. Herrarmbanden tillverkas i storlek 17cm och armband för kvinnor i storlek 15cm. Önskar du ett speciellt mått på ditt cuff armband är du välkommen att kontakta oss, i dom flesta fall är det möjligt att få en skräddarsydd storlek. 


Ringar

Våra ringar tillverkas i millimeter storlekar, vanligtvis hel -och halv storlekar. Är du osäker på din ringstorlek så kan du gå till närmaste butik som säljer ringar för att mäta ut din ringstorlek i butiken.  


Justerbara ringar

Ringar som är justerbara, reglerbara i storleken passar dom allra flesta. En justerbar ring är öppen bak eller framtill och går att justera i storleken genom att öppna upp eller stänga försiktigt. En justerbar ring passar även övriga fingrar.


Breda ringar

Köper du en bred ring bör du också välja större storlek. Vi har en bra måttguide som gäller för bredare ringar. För varje 3mm bredd på en ring bör man plussa på 0,25mm. Så om du köper en ring som är 6mm bred bör du välja en halv storlek större. Vi rekommenderar en halv storlek större även om du köper en ring som har en bredd på 5mm. Om ringen är 10mm bred rekommenderas en hel storlek större.

Exempel:

En smal ring 18mm

3mm bred ring, 18,25mm

6mm bred ring, 18,5mm 


Ringstorlekar

Mäta ringstorlek

Storleksguide halsband dam olika längder


Storleksguide herrhalsband olika längder

 

Kontakta gärna oss i fall du behöver hjälp med storlekar, vi hjälper gärna till Kontakta oss här