Storleksguide - Smycken

Storlekar smycken

Armband - Pärlarmband & Armband med kedja

När du väljer storlek på elastiskt pärlarmband bör du välja 2cm större än ditt handledsmått. Har du en handled på 17cm bör du välja storlek 19cm. Vad gäller armband med kedja så bör du välja 1cm - 1,5cm större än ditt handledsmått för att det ska sitta bekvämt och inte för åtsittande. Du mäter enkelt din handled med ett måttband, lägg måttbandet där du har din armklocka, dvs precis under knölen på handleden. Dra inte åt måttbandet för hårt när du mäter, det ska sitta bekvämt, inte för hårt och inte för löst. Mät gärna 2 gånger så du får rätt mått.

Dom vanligaste storlekarna för pärlarmband herr:

19cm Small.

21cm Medium.

23cm Large.

Dom vanligaste storlekarna för pärlarmband dam:

17cm Small.

18cm Medium.

20cm Large.


Stela ihop lödda armband

Ett stelt ihop lött armband ska träs över handen och över den bredaste delen på tummen. Låt tummen och lillfingret nudda varandra, mät nu din hand med måttband tvärs över handen och över knogen på tummen som är den bredaste delen på handen. Det "vanligaste" är att man plussar på 4cm på sitt handledsmått, har man en handled på 17cm så brukar en storlek på 21cm bli en bra storlek på armringar, men tänk på att detta är bara en generell uppskattning. Det bästa och säkraste är att du mäter din hand noga innan köpet. En armring, ett ihop lött armband kallas för bangle armband.

Storleksguide stela armband och armringar

Öppet stelt armband 

Våra öppna stela armband, cuff armband, tillverkas i den vanligaste storleken. Armbandet är justerbart i storleken och går att göra både lite större och lite mindre i storleken genom att försiktigt stänga ihop eller öppna upp det lite. Silver, mässing och brons är en mjuk och följsam metall och du bör vara varsam när du böjer det. Vi tillverkar våra cuff armband i två storlekar, 15cm samt 17cm för dam samt 17cm och 19cm för herrar. Ett öppet stelt armband, en armring som är öppen baktill eller framtill kallas för cuff armband.

Dam: 15cm motsvarar storlek small - medium, den passar en handled upp till ca 17.5cm. Storlek 17cm motsvarar storlek medium - large. Den passar en handled från ca 17cm och uppåt. 

Herr: 17cm motsvarar storlek small - medium och passar en handled upp till ca 20cm. 19cm motsvarar storlek medium - large och passar en handled på ca 19cm och uppåt.

Önskar du ett speciellt mått på ditt cuff armband är du välkommen att kontakta oss, i dom flesta fall är det möjligt att få en skräddarsydd storlek på ditt armband.


Ringar

Våra ringar tillverkas i millimeter storlekar, vanligtvis hel -och halv storlekar. Är du osäker på din ringstorlek så kan du gå till närmaste butik som säljer ringar för att mäta ut din ringstorlek i butiken. Om du har en gammal ring hemma så kan du mäta storleken med en linjal. Lägg ringen över linjalen och mät insidan från kant till kant tvärs över och räkna hur många millimeter av ringens insida det blir . Detta är ringstorleken i millimetermått.

Ringmått


Justerbara ringar

Ringar som är justerbara, reglerbara i storleken passar dom allra flesta. En justerbar ring är öppen bak eller framtill och går att justera i storleken genom att öppna upp eller stänga försiktigt. En justerbar ring passar även övriga fingrar.


Breda ringar

Köper du en bred ring bör du också välja större storlek. Vi har en bra måttguide som gäller för bredare ringar. För varje 3mm bredd på en ring bör man plussa på 0,25mm. Så om du köper en ring som är 6mm bred bör du välja en halv storlek större. Vi rekommenderar en halv storlek större även om du köper en ring som har en bredd på 5mm. Om ringen är 10mm bred rekommenderas en hel storlek större.

Exempel:

En smal ring 18mm

3mm bred ring, 18,25mm 

6mm bred ring, 18,5mm 

10mm bred ring, 19mm


Ringstorlekar


Storleksguide halsband dam olika längder


Storleksguide herrhalsband olika längder

 

Kontakta gärna oss i fall du behöver hjälp med storlekar, vi hjälper gärna till Kontakta oss här