Sterling silver 925 

Våra smycken i äkta silver är tillverkade i Sterling silver 925. Vi köper in vårt silver från ädelmetall leverantörer i Sverige. Vi garanterar att alla silversmycken är äkta genuint 925 silver. Sterling silver 925 består av 92,5% rent silver och 7,5% koppar. Anledningen till att man tillsätter koppar i silvret är för att göra silvret hårdare. Silver är en dyrbar ädelmetall som är väldigt populär i smyckestillverkning. 925 Sterling silversmycken håller hela livet och kan gå i generationer. 

Ditt silversmycke blir bara finare ju mer du använder det och åldras med tjusning tillsammans med dig. Silver oxiderar med tiden, speciellt om det ligger framme, utan att användas en längre tid. Du kan enkelt putsa upp ditt smycke med en putsduk avsedd för silver så blir det lika fint som när du först köpte det. När du inte använder ditt smycke rekommenderar vi att du förvarar det i en lufttät påse för att det inte ska oxideras. Silversmycken du använder flitigt behåller sin ljusa glans länge. Jag har haft på mig mina silverringar och armband i flera år, och dom är fortfarande lika ljusa och fina som när jag först tillverkade dom. 

Vi har en del allergivänliga silversmycken, främst allergivänliga silverringar i vårt utbud, dessa smycken är tillverkade i Argentium silver 935. Dom är hypoallergeniska och ger inte upphov till allergireaktioner. Vill du komma tillbaka till vår webbshop klicka Här.