Smycken i Sterling silver 925 & 935

Våra smycken i äkta silver är tillverkade i Sterling silver 925 och 935. Vi köper in vårt silver från ädelmetall leverantörer i Sverige och inom Europa. Vi garanterar att alla silversmycken är äkta genuint 925 silver och/eller 935 silver. Sterling silver 925 består av 92,5% rent silver och 7,5% koppar. Sterling silver 935 innehåller 93,5 % rent silver. Anledningen till att man tillsätter koppar i silvret är för att göra silvret hårdare. Silver är en dyrbar ädelmetall som är populär i smyckestillverkning. Sterling silver smycken håller oftast hela livet och kan gå i generationer om du tar väl hand om ditt smycke.

Vad är äkta silver?

Äkta silver är Sterling silver samt finsilver. Ett sterlingsilver smycke kallas för äkta silver.

Hur förvarar jag mina silversmycken bäst?

Förvara ditt silversmycke i en liten lufttät påse och lägg det i medföljande ask eller smyckespåse när du inte använder ditt smycke.

Ditt silversmycke blir bara finare ju mer du använder det. Det håller sig ljust och fint så länge det används. Silver som ligger framme, utan att ligga i en förvaringspåse, (lufttätpåse) oxiderar med tiden. Du kan enkelt putsa upp ditt silversmycke med en putsduk avsedd för silver så blir det lika fint som när du först köpte det. När du inte använder ditt smycke rekommenderar vi att du förvarar det i en lufttät påse för att det inte ska mörkna och börja oxidera. Silversmycken du använder flitigt behåller sin ljusa glans länge. Jag har haft på mig mina silverringar och armband i flera år, och dom är fortfarande lika ljusa och fina som när jag först tillverkade dom. Läs om hur du vårdar dina silversmycken 
Vill du komma tillbaka till vår webbshop, klicka dig till hemsidan här.
Har du några frågor eller funderingar så är du välkommen att kontakta oss via vårt kontaktformulär vi svarar snabbt.